Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 237
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1080
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 15
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 237
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1080
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 107
Składniki
Kiełbasę pokroić w grubszą kostkę a cebulę w półksiężyce. W garnku rozgrzać olej i wrzucić najpierw cebulę i chwilę podsmażyć a następnie dodać kiełbasę i smażyć jeszcze kilka minut często mieszając. Można dodać jeszcze pierś z kurczaka luk wieprzowinę.
Paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć i zdjąć z nich skórkę a następnie drobno pokroić. Wrzucić wszystko do garnka. Zamiast świeżych pomidorów możemy dodać pomidory z puszki. Dodać kostkę rosołową, sól i pieprz. Smażyć na średnim ogniu, większość płynu powinna odparować.
Cukinię obrać i pokroić. Gdy papryka będzie miękka dodać cukinię. Doprawić do smaku. Leczo smażymy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana.