Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję leczo z cukinii oraz innych dodatków. Leczo z cukinii to łatwe w przygotowaniu danie z dużą ilością różnych zdrowych warzyw.
rondel, patelnia, talerze,
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na oleju. Paprykę myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki wrzucamy do podsmażonej cebuli i dusimy około 10 minut. Po podsmażeniu przekładamy do głębszego rondla, a na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w plastry kiełbasę. Podsmażoną kiełbasę łączymy z cebulą i papryką, Gotujemy na małym ogniu dodając bulionu warzywnego, umyte, pokrojone pomidory i przyprawy. Następnie dodajemy umytą, pokrojoną w większą kostkę cukinię i gotujemy, aż cukinia będzie prawie miękka, ale nie rozgotowana. Całość mieszamy dodajemy przecier pomidorowy (u mnie swojej roboty), jeszcze parę minut gotujemy i gotowe.