Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś pod orzechowym pesto"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 14
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Rybę opłucz, wytrzyj do sucha, skrop sokiem z cytryny. Potem posyp ją solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kawałki łososia i smaż je po 2–3 minuty z każdej strony. Ostrożnie przewracaj, by filety nie rozpadły się.
Usmażoną rybę zdejmij z patelni, trzymaj w cieple, aby nie wystygła. Przygotuj pesto. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek.
Do malaksera wrzuć orzechy laskowe (bez skórki). Dodaj bazylię, czosnek oraz parmezan. Dolej oliwę. Zmiksuj na gładki sos. Pesto przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Filety z łososia przełóż na talerze.
Polej przygotowanym sosem. Posyp posiekanymi orzechami. Podawaj z sałatką z pomarańczą i granatem.Źródło: Tina