Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ?
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 771
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3047
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3620
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 771
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3047
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3620
Składniki
Kawałki łososia posolić, posypać pieprzem i skropić sosem sojowym, odstawić na godzinę. Szpinak wrzucić na stopione na patelni masło, smażyć aż się rozmrozi. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane pomidory, doprawić do smaku.
Szpinak wystudzić i podzielić na 6 porcji. Ciasto francuskie podzielić każde na 3 kawałki i na każdym ułożyć po kawałku łososia. Potem na łososiu rozłożyć szpinak i zakryć plastrem sera.
Zawinąć wszystko w ciasto i układać pakunki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Paczuszki naciąć w kilku miejscach i posmarować je rozmąconym jajkiem. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Podawać na gorąco.