Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z makaronem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 178
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2298
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20253
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 178
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2298
Składniki
Szpinak opłucz pod bieżącą wodą, pozostaw na sicie do ocieknięcia. Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Filety z łososia, opłucz, osusz, pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć czosnek, przesmaż na jasnozłoty kolor. Dodaj liście szpinaku. Smaż razem, mieszając, jeszcze 2-3 minuty.
Makaron (małe formy) ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, przełóż do miski. Dodaj szpinak z czosnkiem, pokrojonego łososia i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj ze startym żółtym serem oraz umytym koperkiem. Rozłóż do czterech kokilek, zapiekaj 20 min w 180 st.
czas ok. 40 min; porcja – 430 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety