Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowy tatar na jabłkach"
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3269
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2880
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3269
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2880
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Składniki
Wędzonego łososia (lub bardzo świeżego surowego) posiekaj na kawałeczki. Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z poszatkowaną cebulą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Cztery małe salaterki posmaruj oliwą. Resztę oliwy dodaj do łososia, wymieszaj. Tatar rozłóż do salaterek, dociśnij. Jabłka umyj, obierz ze skórki. Przekrój na połówki lub ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Owocowy miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z majonezem oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż w salaterkach na warstwie łososia, schłodź. Przed podaniem tatar wyjmij na talerze, ozdób ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety