Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przyszedł czas na coś, co dopiero poznaliśmy, pimpinelę. Kolce ma jak kaktus, środek podobny nieco do gruszki, smakuje jak kalarepa, przy obieraniu lepi się jak dynia piżmowa...dziwne, jednak w połączeniu z makaronem i sosem pomidorowym, zachwyca.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 319
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1362
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 37
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 319
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1362
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 136
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Cebulę siekamy, podsmażamy razem z obraną i pokrojoną w kostkę pimpinelą ( ok. 10 min, cały czas mieszając). Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy passatę, fileciki, kapary i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) około 30 min. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie łączymy. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.