Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki letni obiad, z młodą marchewką, koperkiem i tymiankiem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 552
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 26
Składniki
Kurczaka pokroić w kosteczkę, podsmażyć na odrobinie oleju z sola i pieprzem.
Na drugiej patelni podsmażyć cebulkę, , dodać do niej marchewkę i kurczaka, dusić chwilę pod przykryciem. Kostkę bulionową zalać szklanką wody, dodać do warzyw. Przykryć na jakieś 5-10 min. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości wody(1 łyżeczka mąki na kilka łyżek wody), zagęścić sos. Wsypać pokrojony koperek i tymianek, doprawić do smaku. Podawać z makaronem.