Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z typu "czyszczenie lodówki" :) Bezmięsne ale zawsze można dodać wędlinę lub pierś kurczaka.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4960
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2331
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem al dente. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Po ok. 5 min. dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię /jeśli jest młoda nie musimy jej obierać/. Podsmażamy ok. 5 min. Dodajemy pokrojone pomidory, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mielonymi paprykami.
Gdy warzywa będą odpowiednio miękkie a pomidory rozgotują się dodajemy pokrojone sery i podgrzewamy /często mieszając/do czasu aż ser się roztopi. Podajemy od razu po przygotowaniu: na talerzu układamy porcje makaronu a na nim przygotowane warzywa z płynnym serem.