Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Improwizacja na makaron z sosem szpinakowo-śmietanowym zaostrzony odrobiną czosnku, zjedzony w Kazimierzu, stał się obowiązkowym punktem naszego domowego jadłospisu. Jeśli macie zamiar odwiedzić Kazimierz na obiad wpadnijcie do Restauracji " KWDRANS" , gorąco polecamy, naprawdę warto. Będą zadowoleni i wegetarianie i mięsożercy( bajecznie pyszne pierogi z cielęciną i kurkami- mój wybredny mąż wpadł w autentyczny zachwyt. Pamietajcie : KAZIMIERZ nad Wisłą Restauracja : KWADRANS Obsługa: PRZEMIŁA W "KWADRANSIE" ma się ochotę spędzić co najmniej 4 kwadranse :-)
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Na dobrej patelni rozgrzać olej(oliwę) wrzucić porwane liście szpinaku i chwilę dusić ( szpinak mrożony wykładamy na patelnię, posypujemy odrobiną soli, przykrywamy pokrywką i zmniejszamy odrobinę ogień, szpinak powinnien się rozmrozić i poddusić). Do podduszonego szpinaku dodajemy przepraskowany czosnek, chwilę kròtką razem jeszcze dusimy. Dodajemy kubeczek śmietany lub dwa serki śmietankowe (naturalne). Mieszamy;gdy śmietana lekko zgęstnieje doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli używamy serków muszą się roztopić, doprawiamy do smaku ale ostrożnie ponieważ serki są solone.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, należy pamiętać żeby go nie rozgotować.
Na ciepłe talerze wyłożyć makaron, polać sosem i ... danie znika z talerzy błyskawicznie. Domownicy ostrożni kulinarnie uwielbiają to danie. Smacznego :-)