Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykański kociołek z czerwoną fasolą"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 167
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2219
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20247
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 167
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2219
Składniki
Umytą wołowinę pokrój w kostkę. Podsmaż, dodaj liść laurowy i sól. Podlej rosołem, przykryj i duś ok. 40 minut.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Paprykę i pomidory umyj, osusz i usuń nasiona. Paprykę pokrój w paski, a pomidory w kostki.
Na drugiej patelni podsmaż cebulę i dodaj paprykę. Do zeszklonych warzyw wrzuć pomidory, czosnek i zalej wszystko sokiem pomidorowym. Smaż 5 minut.
Z mięsa usuń liść laurowy, dodaj fasolę i zesmażone jarzyny. Duś kilka minut. Gdy potrawa zgęstnieje, podlej rosołem. 5. Podawaj z ryżem.
<strong>Przepis nadesłała: Aneta Matusik</strong>Źródło: Kurier TV