Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy znudziły się Wam zwykłe kotlety mielone, przygotuj je inaczej według tego przepisu. Soczyste i delikatne kotlety mielone z dodatkiem kapusty, ułożone w pieczarkach, takimi kotletami skusisz każdego łasucha.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 156
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2154
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20244
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 156
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2154
Składniki
1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę myję, usuwam nasiona, drobno kroję. Do warzyw dodaję mięso, wbijam jedno jajko, wsypuję dwie łyżki bułki tartej, sól, paprykę ostrą, wlewam śmietanę i wyrabiam masę mięsną.
2. Pieczarki myję, osuszam, czyszczę i usuwam ogonki. Na każdy kapelusz pieczarek nakładam mięso i panieruję w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. 3. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4. Kotlety gotowe. 5. Smacznego