Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś piątek no cóż, postu nie ma przecież to nie święta ????. Tak więc u mnie normalny domowy obiad.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1585
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Do miski dodać mięso mielone, jajka, sól, pieprz, bułkę tartą oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.
Na patelnię wlać olej, formować kotlety.
Smażyć z obu stron na brązowo.
Usmażone kotlety ułożyć w garnku z zagotowaną wodą.
Dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, dusić na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy pieczarki są już miękkie dodać natkę pietruszki, chwilę zagotować.
Następnie śmietanę rozprowadzić z mąką i wywarem z kotletów.
Zalać kotlety i zagotować do powstania sosu.
Podałam z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi.