Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone w nowej odsłonie- z warzywami i pysznym sosem czosnkowym.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
MIęso podzielić na płaskie placki (szybciej się usmażą) i dokładnie usmażyć z obu stron na oleju. Osączyć z tłuszczu i pokroić w szersze paski. Pomidory i ogórki pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w półpiórka.
Z majonezu, jogurtu, muszczardy, ketchupu i sprasowanego czosnku zrobić sos. Do żaroodpornego naczynia kłaść warstwami mięso, pomidory, ogórki, cebulę i polać połową sosu, nałożyć następną warstwę, tak żeby na wierzch włożyć jeszcze trochę mięsa i polać resztą sosu.
Zapiekać pod przykryciem około 30 min. w 200 stopniach. Podawać z makaronem, ryżem lu chlebkiem pita. Smacznego!