Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący mielony na obiad.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć i dobrze odcisnąć. Mięso razem wymieszać, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wyrobić masę. Płatki drobno pokruszyć, dodać bułkę tarta, paprykę i wymieszać. Formować zgrabne mielone, panierować w przygotowanej panierce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.