Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne babeczki z ziemniaczaną czapą"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 133
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2054
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 723
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Pap rykę oczyść, pokrój w drobną kostkę. Mięso, cebulę, paprykę, rozmrożony szpinak, jajko, ok. 3 łyżki bułki tartej i łyżeczkę ziół prowansalskich dokładnie wyrób. Przypraw solą i pieprzem.
Formę do muffinek lub foremki do babeczek natłuść, oprósz bułką tartą. Z masy uformuj kulki, napełnij foremki. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
Ziemniaki ugotuj. Odcedź, dodaj mleko, majonez, musztardę i szczyptę słodkiej papryki, wymieszaj, przypraw. Ciepłą masą napełnij szprycę. Wyciśnij na babeczki.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż. Boczkiem i szczypiorkiem posyp babeczki.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie