Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięso mielone z ryżem i czerwoną kapustą"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 280
Składniki
Czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do mięsa, wymieszaj z przyprawami i usmaż na patelni.
Kapustę poszatkuj i umieść w garnku z rozgrzanym olejem. Obsmaż ją delikatnie. Następnie dolej około 1/3 szklanki wody, odrobinę octu i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw kapustę do smaku.
Gdy będzie gotowa, dodaj usmażone mięso mielone. Dokładnie wymieszaj i ewentualnie jeszcze raz dopraw.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Gotowy ułóż na środku talerzy. Wokół usyp wieniec mięsno-warzywny. Przed podaniem udekoruj pokrojonym szczypiorkiem.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV