Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mintaj zapiekany w pomidorach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki. Dopraw całość solą, pieprzem i ziołami.
Po kilku minutach gotowania odstaw warzywa do ostygnięcia, po czym wymieszaj je ze śmietaną.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż filety mintaja i polej je sosem pomidorowym. Wierzch posyp mozzarellą startą na tarce o grubych oczkach.
Tak przygotowaną zapiekankę przykryj folią aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około pół godziny.Źródło: Kurier TV