Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty obiad na weekend
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Troszkę posolić, popieprzyć lub użyć posypki do ryby. Wstawić na trochę do lodówki. W garnku z zimną wodą ugotować ziemniaki. Gdy ziemniaki zaczną się gotować, wyjąć rybę, oprószyć ją lekko mąką i zacząć smażyć na oleju rzepakowym bądź kokosowym bezzapachowym, ewentualnie na maśle klarowanym. Ziemniaki odsączamy z wody. Nakładamy na talerze z rybką i surówką. Posypujemy koperkiem. Wołamy rodzinę na obiad :)