Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus z dyni z grzankami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 486
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1589
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 73
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 164
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 385
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Dynię obierz, wyjmij łyżką pestki, miąższ pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło, zeszklij posiekaną cebulę, dodaj dynię i smaż 10 minut. Wlej 1,2 l wody, gotuj 15 minut na wolnym ogniu.
Do zupy dodaj starty na tarce o małych oczkach imbir i parmezan. Całość przypraw solą i pieprzem, gotuj 5 minut do miękkości dyni, odstaw do ostygnięcia. Pokrojony w kostkę chleb upraż na suchej patelni.
Zupę zmiksuj blenderem. Podawaj ją w wydrążonej dyni lub miseczce. Podając dekoruj odrobiną śmietany, gorącymi grzankami i listkami bazylii.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień