Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszelki z fasolką i bazylią"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przełóż do garnka. Ugotuj fasolkę (ok. 8 minut we wrzącej osolonej wodzie, by nie była zbyt miękka).
Pokrój kiełbasę na cienkie plasterki i usmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż 2 minuty. Dodaj oliwki, posiekane suszone pomidory.
Zrób winegret: ocet balsamiczny wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem, cukrem. Makaron wymieszaj z kiełbasą, pomidorami i oliwkami oraz fasolką. Dopraw sosem, posyp listkami bazylii i podawaj, np. z zieloną sałatą.Źródło: Olivia