Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszelki z fetą"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 68
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 800
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Schłodź w zimnej wodzie i przelej dwiema łyżkami oliwy. Ser rozkrusz, cebulę obierz i drobno posiekaj.
Czosnek przeciśnij przez praskę, a cukinię umyj i pokrój w kostkę. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj cukinię i smaż przez 3 minuty. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Schłodź.
Do przesmażonej cukinii dodaj oliwki, fetę i oregano. Całość wymieszaj i nałóż do muszelek. Danie posyp listkami oregano.Źródło: Na żywo