Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie.
Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić polowe cebuli i czosnek, dodać szpinak i smażyć aż nieco zmniejszy swa objętość.
Doprawić sola, pieprzem i gałką muszkatołową, smażyć jeszcze przez chwile.
Do miksera włożyć ser, bułkę tarta, szpinak i mleko, dobrze zmiksować, przełożyć do miski i ewentualnie doprawić sola i pieprzem.
Farszem napełnić muszle makaronowe.
Na pozostałym maśle zeszklić resztę cebuli, dodać pomidory z puszki, doprawić sola i pieprzem i gotować ok. 10 min.
Po tym czasie sos zmiksować i przelać na dno naczynia żaroodpornego.
Na sosie ułożyć muszle i zapiekać przetok. 20 min. w 180 C.