Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł, by zrobić niebanalny obiad lub kolację dla znajomych:)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 66
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 66
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Pomidory z puszki wrzucamy na małą patelnię, dodajemy sprasowany czosnek, doprawiamy. Chwilę podsmażamy, dodajemy śmietanę a na koniec pietruszkę. To jest nasz sosik:)
Drobno pokrojoną cebulkę podsmażamy na oliwie, gdy jest szklista dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię, pierś kurczaka i kukurydzę. Wszystko smażymy chwilę, aż pieczarki i cukinia będą na pół miękkie. Jeżeli tłuszcz nam się wysmaży, to można leciutko podlewać wodą lub bulionem od gotowania piersi. Moja rada - cukinię zostawiam ze skórką, wtedy jest ładniejszy efekt kolorystyczny. Następnie dodajemy 2 łyżki serka mascarpone i mieszamy, aby powstał sosik. Potem dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno wylewamy cały sos pomidorowy. Ugotowane muszle makaronowe (wg przepisu z opakowania, no i oczywiście al dente) napełniamy farszem i wykładamy w naczyniu żaroodpornym na naszym sosiku pomidorowym.
Na wierzch każdej muszli sypie trochę startego sera żółtego. Zapiekamy aż ser się stopi. Nie musimy dlugo piec, bo wszystkie składniki są ugotowane lub usmażone.