Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu:)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4953
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4953
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Farsz robimy tak samo jak na pierogi ruskie. Gotujemy ziemniaki ,cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy. Ugotowane ziemniaki ubijamy dodajemy twaróg i podsmażona cebulkę,mieszamy.Przyprawiamy szczypta soli i pieprzu do smaku.
Naleśniki : mleko mąkę i jajka miksujemy na gładka masę.. dodajemy szczyptę soli..naleśniki smażymy na małym ogniu z obydwóch stron.
Gotowe naleśniki wykładamy farszem ok (2łyżek stołowych) i zwijamy (ja zwijam tak jak krokieta) można zwijać również w kopertę.
Zwinięte naleśniki smażymy na małym ogniu na oleju bądź oliwie na złocisty kolor z obydwóch stron.I gotowe:)
Najlepiej smakują ze śmietana:)