Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki szpinakowe na ostro"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mąkę gryczaną i pszenną przesiej przez sito do jednej miski. Dodaj roztrzepane jajka i szczyptę soli. Następnie dolej mleko oraz wodę gazowaną i całość zmiksuj blenderem.
Na rozgrzanym oleju usmaż puszyste naleśniki.
W międzyczasie przygotuj farsz. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę i zeszklij na oleju razem z posiekaną cebulą.
Po chwili dołóż do warzyw rozmrożony szpinak, przyprawy i smaż do momentu, aż prawie cały płyn odparuje.
Dodaj do farszu półtorej kulki sera, wymieszaj.
Zwiń naleśniki wraz z masą, po czym udekoruj je resztą moz zarelli, ziołami i chili.Źródło: Telemax