Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta potrawa, naleśniki z jabłkami
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Obrać jabłka i zetrzeć na dużych oczkach. Jajka zmieszać z kefirem, woda i solą, dodawać maki aż osiągniemy odpowiednia konsystencję (trochę gęstsze od tradycyjnego ciasta na naleśniki). Dodać starte jabłka i dobrze wymieszać.
Smażymy na gorącym tłuszczu aż do osiągnięcia złocistego koloru.