Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze babcie przyrządzały je bardzo często, ponieważ wszystkie składniki potrzebne na naleśniki pochodziły z pracy na roli i bogactwa lasów z których wszyscy w okresie między wojennym korzystali.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Wykonanie naleśników: Wszystkie składniki razem połączyć i usmażyć zgrabne i nie grube naleśniki.
Wykonanie: Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości i posiekać. Przyrządzić kartofle jak na pierogi, to jest ugotowane utrzeć z masłem, podsmażoną na rumiano cebulą i odrobiną soli i pieprzu. Wszystko razem dokładnie wymieszać, dodać posiekane grzyby i jeszcze dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem smarować przygotowane naleśniki. Zwijać jak krokiety, maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej i usmażyć na rumiano. Podawać z sosem grzybowym lub innym według smaku.