Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki z mąki gryczanej po bretońsku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
ciasta miksujemy. Powinno być gładkie, bez grudek i mieć konsystencję gęstej śmietany.
Ciasto odstawiamy na 2 godziny (Francuzi robią ciasto nawet 8 godzin przed smażeniem). Na średnio rozgrzanej patelni smażymy grubsze naleśniki.
Przygotowujemy odpowiednią ilość jajek sadzonych.
Na środku każdego naleśnika układamy plasterek sera, na nim plasterek szynki i usmażone jajko. Składamy boki z czterech stron. Przez chwilę podsmażamy na patelni natłuszczonej odrobiną masła.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 3,60 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 186 kcal Białko 8,2 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 29 gŹródło: Rewia