Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki, które wcale się nie przypalają. To wszystko dzięki wodzie mineralnej gazowanej.
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 164
Składniki
Produkty na ciasto wymieszać ze sobą, użyć do tego trzepaczki rózgowej. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nalać porcję ciasta, smażyć z obu stron na rumiano. Przed nalaniem każdej kolejnej porcji ciasta, wlać na patelnię odrobinę oleju. Farsz: Ser utrzeć ze śmietanami i cukrem pudrem. Dodać pokrojone w kostkę figi, dokładnie wymieszać. Sos: Orzechy włoskie posiekać bardzo drobno, figi pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie bakalie w jednym naczyniu, dodać cukier i wodę. Całość doprowadzić do wrzenia. Wlać śmietankę, wymieszać i ponownie zagotować. Na każdego naleśnika nakładać łyżkę nadzienia. Naleśniki składać w chusteczkę, obsmażyć na maśle. Podawać polane sosem bakaliowym.
Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji wyszło 12 szt dużych naleśników.