Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z pieca ze szpinakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę, mleko, wodę, jajka, szczyptę soli zmiksować na gładkie ciasto. Usmażyć cienkie naleśniki.
Warzywa umyć. Dymkę pokroić w pierścionki, zeszklić na patelni na połowie masła. Dodać szpinak, dusić, aż zmięknie. Dodać śmietanę i 5 dag sera.
Na każdy naleśnik kłaść plaster szynki i masę szpinakową. Zawijać jak krokiety. Umieścić w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym resztą masła. Posypać resztą sera. Zapiekać 20 min w temp. 200°C.
Możesz dodać do farszu pokrojoną w kostkę pieczoną pierś kurczaka. Bardzo pasuje też ser feta – taki farsz dopraw oregano.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium