Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z fileta drobiowego, owinięte aromatycznym boczkiem, ułożone na ziemniakach oraz warzywach to doskonała propozycja na sobotni obiad.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6049
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6049
Składniki
1. Mięso kroimy na większe kawałki, doprawiamy solą oraz przyprawą, w każdym kawałku mięsa robimy otwór tzw. kieszonkę.
2. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu dzielimy na mniejsze różyczki i mieszamy razem z serem feta.
3. Gotowym farszem nadziewamy mięso i zawijamy w boczek.
4. Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy solą oraz przyprawą do ziemniaków. 5. Na ziemniakach układamy obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz marchewki.
6. Ostatnią warstwą są filety zawinięte w boczku. 7. Pieczemy w piekarniku nagrzanym 30 minut w 180°C.
8. Obiadek gotowy. 9. Smacznego.