Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórki na słodko"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ogórki dokładnie umyj, wrzuć do wrzątku i gotuj 5 minut. Przygotuj zalewę: połącz i zagotuj. Odcedzone ogórki rozłóż do wyparzonych słoików, wlej zalewę. Pasteryzuj ok. 15 minut (wieczka słoików powinny się uwypuklić i delikatnie „strzelić”).
W podobny sposób możesz przygotować inne warzywa, np. 1 kalafior, 1 cukinia, 3 czerwone papryki, 4 marchewki, 350 g fasolki szparagowej. Umyj je i pokrój na kawałki lub w plastry (oprócz fasolki). Dalej przygotuj tak jak ogórki, z tym że w słoikach możesz umieszczać warzywa kolorowymi warstwami.
• 25 minut • cena ok. 16 złŹródło: Show