Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ogórkowa na jogurcie"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3465
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 799
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3465
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 799
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 1,30 zł
Ogórki myjemy. Dwa obieramy ze skórki, jeden pozostawiamy ze skórką. Ogórki ścieramy na tarce, lekko solimy, wykładamy na sito, aby odsączyć z nich nadmiar soku.
Jogurt miksujemy ze śmietaną. Trochę umytych ziół odkładamy do dekoracji, resztę siekamy.
Jogurt mieszamy z ogórkami, ziołami, przepuszczonym przez praskę czosnkiem i sokiem z cytryny.
Chłodnik doprawiamy oliwą z oliwek, solą, pieprzem i, jeśli trzeba, kroplą soku z cytryny. Na kilka minut wstawiamy do lodówki. Zupę dekorujemy ziołami, paseczkami ogórka itp.
Wartość odżywcza jednej porcji 85 kcal Białko 4,9 g/Tłuszcz 8,5 g/Węglowodany 6 gŹródło: Rewia