Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oładki w moim domu zawsze robiło się z ziemniaków, które pozostały z obiadu z poprzedniego dnia.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 556
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 32
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub bardzo dokładnie utłuc. Dodać jajko, mąkę, przyprawy, szczypiorek i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Pysznie smakują polane sosem grzybowym.