Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orientalne klopsiki"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 42
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 42
Składniki
ok. 65 minut.
Cebule obrać z łupin, umyć, pokroić w piórka, posolić, podsmażyć na oliwie. Umyte mięso drobiowe osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w niedużą kostkę, dorzucić do cebuli, podsmażyć aż do zrumienienia, zdjąć z patelni.
Mięso mielone formować w nieduże kulki, o średnicy maksymalnie 3 cm, podsmażyć na patelni z cebulą, wymieszać z keczupem, sambal oelek, curry, dołożyć kawałki wcześniej podsmażonego kurczaka, poddusić. W razie potrzeby podlać wodą.
Do naczynia żaroodpornego przełożyć zawartość patelni. Wierzch potrawy obłożyć połówkami brzoskwiń odsączonymi z zalewy. Całość polać sokiem z puszki. Zapiekać ok. 40 minut w temperaturze 175°C (aż brzoskwinie się skarmelizują).Źródło: Twoje Imperium