Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy orientalne eksperymenty w kuchni. Ten zapach, który unosi się po całym mieszkaniu, ten zdecydowany smak...Mniam <3
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Polędwiczkę marynujemy przez kilka godzin w wymieszanym z miodem i sosem sojowym. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy. Grzyby moczymy w gorącej wodzie, kroimy w paski. Polędwiczkę grillujemy na rozgrzanej patelni do grillowania. Kroimy na plasterki Na rozgrzaną (wok lub głęboka patelnia) oliwę wrzucamy posiekaną szalotkę, czosnek, imbir, pokrojone w paski papryki i papryczkę chili. Chwilę smażymy, wlewamy sos sojowy, sos rybny, sos ostrygowy, oprószamy cukrem. Cały czas mieszając, smażymy jeszcze 1 min, po czym wrzucamy grzyby i makaron. Smażymy do momentu, kiedy makaron będzie cały pokryty sosem. Podajemy z polędwiczką i posiekanym szczypiorem.