Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ostre skrzydełka, czyli hot wings"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Obie mąki połącz i dodaj do nich przyprawy (ew. dodaj proszek do pieczenia). Skrzydełka umyj, osusz, podziel, posól i opanieruj w roztrzepanym jajku i mąkach z przyprawami. Czynność powtórz (1-2-krotnie).
Skrzydełka usmaż na głębokim, rozgrzanym tłuszczu. Powinny mieć dość ciemny, złoty kolor. Osącz na ręczniku papierowym. Podaj z zieleniną i ulubionym sosem (skrzydełka dobre są i na ciepło, i na zimno).Źródło: Świat kobiety