Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pałki w panierce"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Pałki umyj i oczyść. W misce wymieszaj jogurt, jajko, sos sojowy, paprykę, sól i pieprz. Wysmaruj marynatą pałki i odstaw na 30 minut.
Płatki kukurydziane wrzuć do woreczka, zawiń w ścierkę i rozbij wałkiem lub tłuczkiem. Zmieszaj z bułką tartą.
Pałki wyciągnij z marynaty i obtocz w panierce. Układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Takie jest życie