Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące i smaczne paluszki na obiad.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6048
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 75
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 6048
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić i zmielić. Dodać jajka, kaszę mannę, masło i przyprawy do smaku. Zagęścić ciasto i formować na stolnicy paluszki, po czym gotować w osolonej wodzie. Gdy wypłyną, wyciągnąć i zahartować zimną wodą, osączyć i usmażyć na chrupiąco na tłuszczu.