Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane papryki są dobrym pomysłem na obiad czy kolację o każdej porze roku, a w szczególności gdy nadchodzi na nie sezon. Mogą być też fajnym pomysłem jako przekąska na imprezie.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2993
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3418
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 41
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2993
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3418
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 113
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 41
Składniki
Fileta kroimy w małą kostkę, przyprawiamy solą, ostrą papryką, curry i ząbkiem czosnku (zgniecionymi przez praskę lub drobno posiekanymi), polewamy oliwą i odstawiamy do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Fileta smażymy na złoty kolor, należy uważać, żeby nie smażyć zbyt długo, inaczej kurczak będzie zbyt suchy i twardy. Z papryk odcinamy górną część z zielonym ogonkiem, wyciągamy gniazdo nasienne i usuwamy ze środka papryki wszystkie nasiona. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu dodając do lekko osolonej wody płaską łyżeczkę curry. Marchewkę, cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Paprykę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie warzywa podsmażamy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki farszu dokładnie mieszamy. Masło roztapiamy w rondelku i dodajemy ząbek czosnku zgnieciony przez praskę, dokładnie mieszamy i powstałym masłem czosnkowym smarujemy dno wydrążonej papryki, napełniamy farszem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni około 20-30 min ( w zależności od wielkości faszerowanego warzywa). Smacznego!