Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryki z mieloną karkówką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 509
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 262
Składniki
W garnku zagotuj osoloną wodę. Na wrzątek wsyp ryż. Gotuj około 20 minut. Marchewki obierz, opłucz, potnij w kosteczkę.
Cebulę obierz, posiekaj. Pomidory umyj, oczyść z pestek, miąższ drobno pokrój. Zioła opłucz, osusz, posiekaj.
Papryki przetnij wzdłuż albo odetnij wierzchy. Usuń gniazda nasienne. Strąki opłucz i osusz.
Na dużej patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę. Dołóż mięso. Smaż, mieszając, aż lekko się zrumieni. Dodaj marchewki oraz koncentrat pomidorowy. Masę przypraw solą i pieprzem. Smaż dalej jeszcze kilka minut. Zdejmij z ognia.
Ryż odcedź, wymieszaj z pomidorami, ziołami i mięsną masą. Farsz nałóż do papryk. Ustaw je w formie. Podlej bulionem. Piecz ok. 30 minut w temp. 200°C.
65 min; Cena porcji: ok. 3 zł; Porcja: 420 kcal.Źródło: Naj