Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki faszerowane"
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 56
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Odsłon: 56
Składniki
Pieczarki oczyszczam, obcinam nóżki, wydrążam środki. Nóżki i środki siekam. Podobnie cebulę. Podsmażam ją na oleju, dodaję posiekane pieczarki. Gdy zaczną się przyrumieniać, wrzucam mięso. Doprawiam solą i pieprzem, dorzucam połowę startego sera, mieszam.
Farszem napełniam kapelusze pieczarek. Zapiekam je w naczyniu żaroodpornym ok. 15 min, posypuję resztą sera i jeszcze podpiekam, by się rozpuścił. Posypuję szczypiorkiem.
35 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 15 sztuk.Źródło: Kobieta i życie