Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki z pastą jajeczną"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 24
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 47
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 24
Składniki
Pieczarki oczyść, odkrój nóżki i je posiekaj. Obierz jajka, rozdrobnij je widelcem. Marchewkę ugotuj, oczyść, drobniutko pokrój. Posiekaj natkę pietruszki.
Do gotowanych roztartych jajek wsyp natkę, marchewkę, obsmażone na oleju nóżki pieczarek. Wbij surowe jajko, wymieszaj i przypraw farsz solą, pieprzem, papryką. Jeśli jest za rzadki, wsyp trochę tartej bułki. Wymieszaj i przypraw.
Przygotowanym nadzieniem napełnij kapelusze pieczarek. Uciśnij farsz, grzyby obtocz w bułce tartej. Smaż na patelni w głębokim oleju, aż będą rumiane. Podaj na gorąco, ale smaczne są też na zimno.
Porcje 3, 30 min, Cena 0,80 zł, Kalorie 360 kcal
<strong>Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych</strong>Źródło: Takie jest życie