Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z aromatem pomarańczy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso natrzyj majerankiem, musztardą, otartą skórką z dwóch pomarańczy i olejem. Wstaw do lodówki na całą noc. Z pomarańczy wyciśnij sok. Odstaw. Mięso wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160 °C przez 90 minut.
Sos powstały w trakcie pieczenia zlej do miseczki, a mięso odstaw. W tym czasie zagotuj w rondlu białe wino. Gdy zredukuje się do połowy, dodaj sok z pomarańczy i sos z miseczki.
Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 5 minut. W razie potrzeby dolej wody. Sosem polej pieczeń. Najlepiej smakuje podana z makaronem.Źródło: Na żywo