Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona perliczka z żurawiną i boczkiem"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1189
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 58
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 798
Zapiekanka pasterzy inspirowana jest prostymi, tradycyjnymi i sycącymi składn...
Odsłon: 1189
Składniki
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>
Mięso oprósz solą, pieprzem. Majeranek wymieszaj z 2 łyżkami oleju, pastą natrzyj mięso. Odstaw perliczkę na 2 godziny.
Jabłka pokrój w ćwiartki, wymieszaj z żurawinami, konfiturami i ziołami. Odłóż 2 łyżki farszu, resztę włóż do środka, zaszyj. Obłóż ją szynką i boczkiem. Włóż mięso do brytfanki. Piecz około 2 godz. w temp. 180°C. Po 30 minutach podlej perliczkę winem. W trakcie pieczenia polewaj mięso wytworzonym sosem.
Pieczyste pokrój na zgrabne porcje, każdą udekoruj resztą farszu. Podaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Takie jest życie