Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierożki drożdżowe"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13325
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13325
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Składniki
Margarynę siekam nożem razem z mąką i cukrami. Drożdże rozkruszam i mieszam ze śmietaną, łączę z mąką, zagniatam ciasto.
Rozwałkowuję je i szklanką wycinam krążki. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję cukier i cynamon. Odciskam ręką nadmiar soku i nakładam na krążki ciasta. Zlepiam jego brzegi, robiąc pierożki.
Układam je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smaruję rozmąconym jajkiem.Piekę w temp. 180o przez 20 min. Upieczone posypuję cukrem pudrem.
15 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 1,30 zł • Przepis na 4-6 porcje.Źródło: Kobieta i życie