Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super dodatek do drugiego dania.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20551
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10107
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20551
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10107
Składniki
Wykonanie: Mięso wymieszać z jajkiem, namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawami do smaku. Połowę mięsa wyłożyć do foremek. Jabłko obrać, cienko pokroić, wymieszać ze śliwkami, cynamonem i wyłożyć do foremek.
Po czym przykryć resztą mięsa.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około godziny. Po ostudzeniu kroić ukośnie i podawać z pikantną surówką.