Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z cukinią"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Cebulę posiekaj i zeszklij. Pół cukinii pokrój w kostkę. Dorzuć na patelnię, dopraw solą i pieprzem. Ostudź i połącz z mozarellą.
Z podanych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj i wytnij krążki. Nałóż farsz i dokładnie zlep. Ugotuj we wrzącej osolonej wodzie (ok. 5 min od wypłynięcia na wierzch).
Drugą połowę cukinii pokrój w podłużne, cienkie plastry, sparz we wrzątku i schłodź w zimnej wodzie. Pozostałą cebulę potnij w piórka, zeszklij na oleju. Zdejmij z patelni i ułóż na niej pierogi.
Podawaj z cebulką i plastrami cukinii.Źródło: Telemax