Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne i tanie danie - koszt jednej porcji 1 zł
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 382
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9959
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 382
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9959
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 47
Składniki
Cebulę posiekać, cukinię i mozzarellę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Dodać cukinię i po chwili smażenia doprawić solą i pieprzem, schłodzić, połączyć z mozzarellą. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać. Gotować we wrzącej, osolonej wodzie. Cukinię pokroić w podłużne, cienkie plastry, sparzyć we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie. Pozostałą cebulę pokroić w cząstki, zeszklić na oleju i dodać pierogi. Po krótkim smażeniu podawać. Dekorować plastrami cukinii. Pierogi można smażyć na głębokim tłuszczu.